29-11-2010

Otto-wanten!

Wat is een sjaal zonder wantjes? Dus...



Laat die sneeuw nu maar komen! Otto is er helemaal klaar voor! :)

28-11-2010

Bas is een kussen rijker!

Het kussen is af en is zelfs al bij de gelukkige ontvanger beland! Zo'n 6 uur ben ik er mee bezig geweest, met dat grote, donzige ding! Ik dacht dat het een makkie zou zijn en uiteindelijk bleek het ook wel makkelijk, maar ik heb verschillende stofje gebruikt, wat ook betekent dat er voortdurend gewisseld moet worden van stikzijde. Bovendien heb ik alle naadjes gezigzagd en ben nogal gul geweest met sierstiksels. Met liefde en geduld heb ik er iets moois van gemaakt, al zeg ik het zelf! :)
De voorkant is er eentje met bruine teddystof en een kiekeboe-gat met appeltjes. Het gat heb ik gemaakt volgens deze methode : 'Sucking eggs' volgens Ric Rac. Super methode, 't is heel mooi gelukt, zelfs met de dikkere berenstof. De achterkant is een mengelmoes van paars, oranje en blauw. Aan één kant is er ook een blauwe paspelband in verwerkt en natuurlijk mijn fameuze labeltje. (Glimmend van trots... ) Het kussen sluit met velcro, wat ik wel mooier vind dan het zomaar een beetje te laten 'lubberen'. Ik had oorspronkelijk maar 1 oranje strook in plaats van 2, maar toen ik het kussen dicht wou stikken, bleek mijn creatie niet groot genoeg. Dan maar nog een stukje aangezet en toen ging 't wel. De lange kant van 't patroon mag dus iets langer, anders bots je straks op 't zelfde probleem.
De autostof en de appeltjes heb ik een tijd geleden 'ns gekocht bij Stofjesprinses Vermiljoen.
Het kussen was pas vanmorgen af en toen was het nogal haastje-haastje om op tijd bij guitige Bas te geraken (is trouwens niet gelukt om op tijd te zijn...), dus ik heb ook niet de tijd genomen om nog mooie kiekjes te maken van het kleurrijke kussen. Vlug, vlug 't ding op 't park gegooid, vlug op de knop geduwd et voilà :






Basje met zijn nieuwe reuzenkussen!

Basje lijkt blij... :)

25-11-2010

Naaien, naaien, naaien

Broekskes maken, dat wordt nu ne keer mijn specialiteit zie! ‘k Heb er nog maar 2 gemaakt en ‘k ben nu al ongelooflijk trots op mezelf. Het eerste was schoon en werd ook door omstaanders onthaald met oh’s en waauw’s, maar het tweede vind ikzelf nog mooier! Een simpel groen ‘poan’ne’ broekske, versierd met paspelband in een niet te definiëren kleur (bruin, aubergine, paars….). Ik vind het mooi! Het broekske is gemaakt volgens een patroontje dat mijn naaijuf heeft getekend. Dankjewel, juf! :D






















Mijn volgende ‘klasproject’ wordt nu dus een cowboyhemd. Benieuwd hoeveel weken me dat gaat kosten! Het patroon komt uit de laatste knippie en mijn stofje heb ik gekocht bij Noeks. De evolutie volg je hier!

Cowboystofje voor Otto's hemd

Een vriendin heeft me gevraagd om een kussen te maken voor haar kleine bengel en van ’t weekend moet ’t af. ‘k Heb hier al een supermakkelijk patroontje gevonden, nu nog stofjes combineren en ’t ‘spel es espe’! In Ikea vond ik trouwens heel goedkope binnenkussens. Dat is volgens mij iets handiger dan opvullen met één of andere losse vulling, want aangezien ’t een groot (65 cm x 65 cm) exemplaar wordt, lijkt me dat niet zo handig om ’t hele ding in de wasmachine te laten rondslingeren. Ik ben zelf al heel benieuwd naar ’t resultaat, want ’t is mijn allereerste kussensloop. ‘k Heb meteen dan nog maar een paar binnenkussens mee gesnoept uit de Ikea om ook voor mezelf enkele slopen in elkaar te knutselen. Foto’s volgen!

Met de sneeuw door de ruiten, kreeg ik plots het idee om een sjaal te maken voor mijn kleine peuter. Mutsen genoeg, tijd voor een sjaal! :) Een groot half uurtje werk gehad en het resultaat mag er zijn!
Heel simpel te maken trouwens. Ik heb 2 rechthoeken geknipt van 80 cm op 10 cm. Je knipt die dus uit de stofjes die je graag wilt. Ik heb een kantje in bruine teddy en een kantje in een fantasiekatoentje. Die leg je met de goeie kanten op elkaar, stik er op zo’n 17 cm van ’t eind ook nog een lintje tussen. Draai de heleboel om en stik met een sierstiksel alles mooi dicht. Klaar! Laat die kou nu maar komen!





20-11-2010

En de winnaar is ....

Meneertje Ot heeft beslist! Wie met de slab naar huis gaat is ... (beetje belachelijk om spanning op te bouwen in een bericht, waarbij je met een kleine ruk aan 't hoofd direct de naam te zien krijgt...)
...
Stefanie Bastiaen!

Vanaf nu geen ellendig aantal wasmasjienen meer per dag, omdat haar kleine spruit Xavier zoveel smost op zijn kleertjes! :D Proficiat!

Voor diegenen die er zo op hadden gehoopt, maar met lege handen naar huis gaan, niet getreurd. Ik zit nog boordevol ideeën en jullie worden zeker ook nog 'ns getrakteerd op één van mijn brouwsels!


19-11-2010

Mutsen en slabben en eigenlijk niet zoveel..

Mijn eerste give-away is voorbij! Weinig reacties gekregen, wat mij 'n beetje verwondert, maar goed, er waren gelukkig toch enkele enthousiastelingen die een Meneertje-Ot-slab in huis willen! Kiezen uit de verhalen is 'n beetje moeilijk, dus ik wacht tot Otto morgen wakker wordt en hij mag de gelukkige uitkiezen! Eerlijk is eerlijk, dacht ik zo.
Eerder deze week gebotst op een zalige muts aka 'Zsa Mask', die meteen op mijn to-do lijstje is gekomen. Mme ZsaZsa is een krak, dat is zeker. Op diezelfde to-do lijst staat ook nog de 'Stella Pixie Hat', want ook die zou mijn kleine mannetje beeldig staan!

De maker van de langste to-do lijst groet jullie! :)

16-11-2010

GIVE-AWAY

Ik zag het eerder al bij collega-bloggers en ik kon niet achterblijven... Vandaar mijn eerste give-away! Kruip in je pen of je fototoestel en overtuig Meneertje Ot waarom jouw smospot die schattige slab zo goed kan gebruiken. Het origineelste, grappigste of boeiendste argument krijgt de slab zomaar cadeau. Omdat het nu eenmaal bijna Sinterklaas is, of Kerstmis, of gewoon omdat ik 't leuk vind om geschenkjes uit de delen...
Meedingen kan tot en met vrijdag 20u. Meneertje Ot en zijn mama zijn ontzettend benieuwd... :D




14-11-2010

Trots op mijn eigen label!

Het is zover, vanaf nu ga ik door 't leven met een eigen label. Creatieve vriendin Melanie had eerder een logo in elkaar gebokst, dus het was kwestie van een geschikt kanaal vinden om die labels ook echt tevoorschijn te toveren. Cottontrends heeft me kunnen helpen aan 48 innaailabeltjes voor een mooi prijsje. Het was spannend afwachten tot ze in de bus zouden vallen en toen ze er waren, heb ik dan maar meteen de proef op de som genomen en een exemplaartje in een slabbetje genaaid. Mijn logo is misschien iets te groot om op zo'n klein stukje stof te printen, maar ik vind het wel supermooi! Bedankt, Mel!
Ondertussen ook nog het wereldrecord mutsje breien verbroken! Vrijdag zijn we op stap geweest naar Oudenaarde en ik dacht dat we Otje's hoofddeksel waren kwijtgespeeld. Dan maar vrijdagavond nog begonnen met een nieuwe muts. Tot middernacht heb ik zitten breien als gek en zaterdagmiddag heb ik 't ding afgewerkt. Ik heb er geen foto van, maar het is een supermooi hoedje geworden! Nadat ik mezelf helemaal suf had gebreid, haalt papa Otje doodleuk zijn oude mutsje uit zijn jaszak... Ok, niet kwijtgespeeld dus! Bleek dat mijn nieuwe muts een tikkeltje te groot was voor mijn kleine knaap, dus heb ik 't aan Tuur cadeau gedaan. Hij staat er beeldig mee!
Otje met zijn mooie muts

Knusjes bij papa in mijn eerste naaisel ooit


De stofjesbuit van Stoffenspektakel

Otje's eerste 'genaaid-door-mijn-mama-broek'

Een broche voor Lotte

Een kwijldoek voor Otto

Joepie Jippie Ja Jee! Mijn label!

De eerste slab MET label is geboren!

06-11-2010

Een pluim voor mezelf! Jaja, ook al is het maar een simpel mutske... :)


Plots, zo helemaal plots was mijn eerste breiwerkje af! Of mijn tweede eigenlijk, want ik was eerder al 'ns gestart met een trui, die nog altijd ligt te wachten op de naaitafel... Maar nu heb ik dus voor 't eerst een breisel volledig afgewerkt! Ok, nog iets om trots op te zijn! :) Mijn doelgroep is al naar bed, dus ik moet nog even op de tanden bijten om te weten of 't past, maar ook al past het niet meer voor zijn knappe kopje, dan nog blijf ik blij. Het wordt dan maar een cadeautje of misschien gaat 't gewoon een doos in, tot Otje 2 de kop opsteekt!

01-11-2010

Juij! Helemaal zelf mijn rokje gemaakt!

Otto is een echte knaap, gek op auto's!


Mijn zelfgeknutselde rokje
 Voila, dit is mijn knutselwerk! Neeneen, niet mijne zoon, hoewel ik die ook zelf in elkaar heb gezet... :) Mijn rokje heb ik dus gemaakt in een mum van tijd of toch voor mijn doen. Zo'n 4 uur ben ik er mee bezig geweest. Ervaren stiksters hebben in die tijd een gevoerde winterjas gemaakt, maar ik maakte dus een simpel rokje met beleg en rits... En ik ben er trots op! :) Het smaakt naar meer!
Het beleg afwerken lukte me niet echt goed. Ik moet de naaijuf 'ns aan de tand voelen om die afwerking snor te krijgen, want dat laatste is niet mijn specialiteit... Het is mijn 3e rokje en 't kan nog altijd beter. Nog maar een nieuw exemplaar maken dus!
En nu nog snel een beetje breien. Ik ben al een hele tijd aan 't breien aan een mutsje voor mijn kleine knaap en 't gaat maar niet vooruit. Nu heb ik er voor mezelf een uitdaging van gemaakt, om er zeker van te zijn dat Ot niet met een lief naar huis komt tegen dat zijn mutsje af is! Nog 2 dagen en dan moet ik 8,5 cm breiwerk op tafel kunnen leggen. Kan ik 't niet, dan moet ik een rokje knutselen voor een collega, met een (duur...) stofje dat ik voor mezelf heb gekocht! Uitdaging genoeg, me dunkt, dus ik begin er snel aan!

Bewijzen op de tafel...




De fameuze groententaart en mijn smullende mannen!