30-05-2012

De avonturen van 't sponsen shortje

Wat zegt ge? Wat ge allemaal kunt doen met zo'n zelfgemaakt sponsen shortje?

Waterijsjes overmeesteren, die je papa heeft gemaakt...

Zotte truukskes uithalen op de glijbaan...
Vree geweldig glijden van diezelfde glijbaan...
Omgekeerd glijden, alweer van diezelfde zotte glijbaan...
Voetballen gelijk Georges Grün...
De bumbabal heel hoog in de lucht gooien en daarbij elegant springen...

Of gewoon dat shortje, na een hele dag ravotten, op de keukentafel leggen en er een foto van nemen:

27-05-2012

Korte Jacob is geboren!

Er rolde deze week bijna een schone, nieuwe, groene jacob vanonder mijn masjien, voor 't communiefeest van neefje Robin. Toen de zon plotsklaps had beslist om ferm te gaan branden, werd het plan gewijzigd. Jacob werd efkes naar de wachtzaal gestuurd, want 'korte' Jacob was eerst aan de beurt! Het werd dus een Jacob met korte pijpkes en met paspel aan de zakjes en in de zijnaad. Ik vind 't schoon. En ik hoor 't je wel denken zu. Mijn benen zijn inderdaad vree wittekes en had ik dat geweten, dan had ik mijn pulleke bruin zonder zon wel 'ns uit de kast gehaald. Verdikke toch... :)

Geen schone, geënsceneerde foto's van mijn creatie, wegens 'pas af, direct aan de poep en rap in de auto op weg naar 't feest'! Wel enkele spontane actiekiekjes! 't Ding heeft de test fantastisch doorstaan. Na een namiddagje ravotten is ie nog volledig intact, maar wel toe aan een fikse wasbeurt...


22-05-2012

Volkorenpuntjes met zand

De voorbije dagen dronken we bakjes troost in plaats van koffie, aten we volkorenpuntjes in plaats van pistolets en stonden we in rij voor patat in plaats van frieten. We ruilden ons rommelig nest voor een parel in Winterswijk. 4 dagen lang kamperen, de natuur opzoeken en genieten van elkaar. Elke moederkloek zal 't beamen, dat je niet langer op zoek gaat naar leuke uitjes voor jezelf, maar je kind de hoofdrol speelt tijdens je tripjes. Niet kindvriendelijk? Dan schrappen we je van onze lijst... :) En dat onze jongen welkom waren, dat hebben we geweten! Speelpleintjes in overvloed, binnen- en buitenzwembad, minidisco, knutseluurtjes, go-carts, ... Een paradijs voor sloebers in miniatuur. De uitgelezen kans voor mijn kleinste knul ook om zwembadlucht op te snuiven. Hij vond 't zalig, dat dobberen in dat kleine plasje. Kijk even mee naar de kiekjes...






















Ik wil niet melig doen en zo, maar ik ben blijkbaar ook zo'n emotionele trien geworden die trots blijkt te zijn op haar kroost... Steeds weer betrap ik mezelf op honderd-en-een foto's van mijn kinderen en ook mijn mond zit vaak te weinig stil als 't om die 2 rakkers gaat. Lekker cliché, maar ik kan 't niet laten. Dus mag ik nog één dingetje kwijt? En misschien ook nog een fotootje? Ja he. Vorige week mocht ik mijn feestdag vieren, mijn moederkloekdag. Van mijn vriend kreeg ik een fotoreportage van deze te gekke mevrouw en een tripje naar zee kadoo. Meer moet dat niet zijn he. Bedankt daarvoor, mijn lieve beebsie. :)




Heb je 't opgemerkt? Dat ijsje? 't Was heerlijk! Dankzij Maxzim kunnen ook wij vloeken op die dekselse 'headfrost' aan de kust. En 's middags gingen we smullen bij Sassy's. Alles kan veganistisch geserveerd worden, mits een opleg van een euro. Niet slecht, maar de kaart is een beetje magertjes. Enkel pizza en pasta. Geen explosies van smaken en ook niet zo lief voor de portemonnee. Het eerste eethuis dat simpele, maar oh zo lekkere seitanstoverij met puree op een bord gooit, krijgt van mij een gouden schoen. *zucht*

12-05-2012

Heppie Burting! Leve ik, leve Fons!

Het regende verjaardagen! Eergisteren werd ik er 2 x 3 en gisteren was 't de beurt aan mijn halfjarige Fons! Joepie!



Verjaren = kadootjes! Ik werd in de watten gelegd met zelfgebakken klaaskoeken, heerlijke seitan bourguignon met verse frietjes en veganaise en als kers op de taart, nog een heerlijke chocoladetaart! De sjampanje werd ontkurkt en de 'jongen' mochten iets langer opblijven. Als dat geen feest is! Het was een 'heppie burting', gelijk mijn oudste zoon 't zo schoon kan zeggen.


Voor mijn halfjarige job maakte ik een kroontje volgens deze alom bekende handleiding van Polkadotjes. Ik verstevigde beide stofdelen met vlieseline, naaide een stukje velcro op de buitenstof en mijn viltje-met-cijfer plakt er gewoon tegenaan. Easy peasy!



Vorige week vierde 't zoontje van mijn nicht zijn communie. Stuivers afgeven in een envelopke, daar doe ik niet aan mee, dus ik knutselde rap een knikkerzakje (patroontje - Van Katoen) en verstopte er een stel knikkers en bankbriefkes in.



09-05-2012

Voskes voor Ot!

Ot met voskes en sjokobekske

Had mama dan eens een trui gemaakt met 'oh zo schone' voskes, dan wou haar ochtendhumeurige zoon 'm niet aantrekken! Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar 't manneke is toch vertrokken naar de klas met zijn nieuwe vos rond zijn lijveke! En denk nu niet dat ik een tirannieke moeder ben he, hij was uiteindelijk wel gelukkig met mijn nieuwste creatie. Sjanse!

Het patroontje werd overgenomen van een bestaande t-shirt. De velours kocht ik op 'Van Katoen' bij Vermiljoen en ook de boordstof ruilde ik tegen stuivers bij laatstgenoemde.



04-05-2012

Een Jacob voor Ot!

Ze is er! Mijn eerste Jacob voor Otto!






Zonder arrogantie durf ik te beweren dat ze schoon is geworden. :) Mijne zoon vond 't ook "heel mooi, mama", dus ondergetekende is content. Alleen jammer dat die ingestikte plooien en de zakjes niet zo goed te zien zijn met zo'n druk stofje, maar toch, heel tevreden en op naar de volgende! Het stofje kocht ik op "Van Katoen" bij Bambiblauw.

Voor kleine Fons volgt er ook nog 'n Jacobke, dankzij de helpende handen van mijn naaijuf, die me vakkundig heeft getoond hoe ik 't patroontje kon kleiner maken.