16-12-2012

Een vos op de uitkijk

Mijn 'kleine' nichtje slaat haar vleugels uit. Na heel wat jaren onder moeders dak, heeft ze ervoor gekozen om alleen te gaan hokken. Dat vraagt om een feestje en een feestje vraagt natuurlijk om een kado!
Ik maakte een sjaal. Een vos. Omdat vossen nu eenmaal bijzonder goed zijn in het beschermen van meiskes die alleen hokken... Daarom dus. Dat nichtje vond het allemaal zeker ok en wou zelfs met graagte poseren met haar nieuwe beschermengel!






Zij bedacht de geniale vossjaal. Het neusje heb ik niet geborduurd, maar naaide ik erop met een lapje bruin nepleder. Leuk om te maken en ik maak 'm binnenkort nog 'ns voor mezelf. Eigenlijk stiekem een beetje jaloers op dat nichtje met die wollen vos...
Veel geschenkpapier was er niet in huis, dus moest ik het met de sterretjes doen. Ik probeerde 'ns zo'n pompon met servetten uit en maakte die vast met breiwol. Eigenlijk niet echt een succes-combi, maar die pompon wordt hier zeker nog 'ns tevoorschijn getoverd!








15-12-2012

Een enveloppeke voor meneer

Ik heb het al vaak moeten horen, dat er nooit iets uit mijn handen rolt voor mijn Grootste Meneer in huis. Dringend tijd om daar verandering in te brengen! Mijn eerste maaksel viel alvast in de smaak. Pinterest schonk mij een geweldig patroontje en daarmee maakte ik dit zakje voor meneers mobieltje:







Ik nam geen echt leder, aangezien ik geen sjakos of zo kon recycleren en ik geen 'verse' lap leder wou aankopen (veganistisch principe...). 'Nepleer' bood dus de oplossing. Het is iets minder stug en niet zo dik en stevig als echt leder, dus heb ik een kantje bekleefd met vlieseline en er een tweede lap op genaaid (averechts op averechts, aangezien dat nepleder niet rafelt en een schoon resultaat geeft).  Het stiksel deed ik niet met de hand (alsof jij dat zou doen met een naaimasjien in huis?!). Ik nam de tweelingsnaald en combineerde het bruine leder met rood en blauw garen.

14-12-2012

Savatjes in ne zak

Out with the old, in with the new... De turnzak van mijn maatje Lotte (dochter van mijn zus) was dringend aan vervanging toe. Een freebie met gescheurde schouderriem, dat kon niet meer zijn. Tijd voor "de deerne achter Meneertje Ot" om in actie te schieten dus! Het boek van Eloleo werd bovengehaald en dit is het resultaat:



Ik heb het patroon een tikkeltje aangepast, aangezien mijn zus graag een zakje wou, waarbij de turnsavatjes in een apart voorzakje konden. Het exemplaar van Eloleo heeft wel een voorzakje, maar dat was niet diep genoeg voor stappers. Iets dieper gemaakt dus en 't werkt perfect!


Nu kan ons Lotte weer turnen als een gek! Komaan, Lotte! Lopen! Springen! Over die bok (Aaarggh, die gruwelijke bok...)!

06-12-2012

Nieuwe spruitjes vragen om een kaartje!

Twee "Olé pistolet"-kaartjes voor twee flinke binken.



Juij, beebies! Altijd een beetje feest!

02-12-2012

Leve Fons zonder beestjes

Hier geen ingewikkelde naaisels de laatste tijd. Er werden broodmandjes geknutseld. Drie mandjes volgens Miekk , u ongetwijfeld welbekend. Makkelijk en niet teveel tierlantijntjes.



Voor mijn vierde mandje haalde ik inspiratie bij Eloleo en haar nieuwe boek. Aangezien er voor genaai geen tijd meer over was, heb ik een placemat verknipt. Mijn lief lief heeft er - niet zonder het nodige gepruts en gefoeter - drukknopen in getoverd.



Niet mijn mooiste creatie ooit, maar met een schone placemat is dat zeker en vast een schoon stuk voor op de ontbijttafel! Leuk modelleke alleszins en groot genoeg voor een 8-tal pistoleetjes. Ik maak zeker nog een versie in stof!

De mandjes mochten de tafel sieren tijdens Fons' eerste verjaardagsfeest voor de familie. Bovendien het eerste veganistische familiefeest! Aangezien ons paleis onlangs pas wat groter werd gemaakt, vierden we de verjaardagen van de eerste zoon altijd bij zijn tante. Nu onze stek groot genoeg is voor de wildste fuiven, kunnen we eindelijk zelf de deuren openen als er piepers moeten worden uitgedeeld. Vanaf nu dus enkel nog veganistische feestjes ten huize Meneertje Ot. De spits afbijten met het nieuwe concept was best wel spannend, maar ik ben blij. Het is super meegevallen. Er werd geproefd, er werden neuzen opgehaald, er werd goedkeurend geknikt... Voor herhaling vatbaar dus. Oef...



Taart en koffie om 't feest in te zetten. Neefje Tuur zag 't alleszins goed zitten en smulde gretig van de muffins. :)


Het feest werd afgesloten met groentensoep, pistoleetjes en brood met beleg. Zelfgemaakte hummus, pittenpaté, seitan-curry salade en nog wat 'gekochte dierloze charcuterie'.

Nu maar hopen dat er op de terugweg niet gestopt werd om een pak frieten met mayonaise en stoverij. :)