17-09-2013

Taart en snoep voor Otto!

Eergisteren was ie nog 2...


 Gisteren was ie 3...


 Vandaag werd ie plots 4!


Mijn kleine 'grote' man is jarig! Joepie! Hij kijkt er al maanden naar uit. Bijna elke dag was zijn eerste vraag van de dag : "Is 't nu vandaag mijn verjaardag, mama?".

Hij mocht naar de klas met cake, versierd door de jarige job zelf. 26 kinderen zitten er in de kikkerklas, 26! Wat een nest zeg! 2 cakes leken mij dan ook niet genoeg om al die hongerige monden te voeden, dus maakte ik snel nog enkele brownies. De chocoladeschrijfsels zijn mijn werk, de rest koos Otto helemaal zelf. De treinkaarsjes vond ik in Action. Een schatkist van leuke, kleine en goedkope feestextra's!







De traditie wil dat mijn jongens op de dag van hun feest een speciale t-shirt mogen aantrekken. Ik was 't zo'n klein beetje vergeten, tot mijn pientere zoon mij er enkele dagen geleden aan herinnerde! Ik knutselde een collage in elkaar met allemaal dingen die mijn 4-jarige te gek vindt en streek die met transferpapier op een t-shirt. Niet 100% content, want 't gele shirtje is te fel voor de print, maar alee, 't kind was wel uitermate content met Umizoomi op zijn bast!



De kiendjes kregen niet alleen taart, maar ook snoep. 't Idee vond ik in een boekje in de bib. Ik tekende een schoen en maakte een ontwerpje voor een label. 't Werd dit :



Na een monnikenwerk van oneindig veel labels uitsnijden, gaatjes maken en veters strikken (bedankt, liefste lief, voor die ijverige handen), was dit het resultaat :




 Achter de schoen werden nog wat extra snoepveters gestopt, want eentje is geentje he!

Dikke proficiat, grote jongen! 3 piepers van je beste vriend! :-)

15-09-2013

Charlie, gered uit de vuilbak...

Nog een laatste sprintje naar de eindmeet, want ge had 't voorzeker al gemerkt, ik ding mee naar die fantastische prijzenpot van Mamasha. Een serieus goeie schop onder de kont was dat, want ik had na de vakantie niet echt zin om in de stoffen te vliegen, maar een beloning om U tegen te zeggen, dat kon mij wel motiveren!

En nog maar eens een Charlie. Ik had 'm een tijd geleden gemaakt, maar was er niet content van. 't Lubberde overal teveel en 'k had 'm aan de kant gelegd (= gegooid). Ik haalde er de boordstof vanaf en probeerde 'm te redden met een boord van goeie kwaliteit. Hoezee, hoezee, nu ziet ie er gelukkig wel deftig uit! Combineer dat met een retro Jacob en uw zoon kan weer 't straat op, om harten te veroveren!




14-09-2013

Cowboys in de Kerk smullen snoepjestaart!

Vanaf vandaag bestaat er geen twijfel meer mogelijk, ook cowboys mogen naar de Kerk!





Neefje Warre werd een kadee van God (= werd gedoopt) en dat vroeg om een speciale outfit natuurlijk. Een Jacob voor Otto en een kleintje voor broerke Fons.
Ot kreeg een cowboyversie, met een met-de-hand-geborduurd voorzakje, waarop ik een roosknoop heb vastgemaakt. Ah ja, want de cowboys in mijn huis, dat zijn gevoelige cowboys zulle. Ik stikte in de zijnaad een lint met lussen mee, waarvan ik denk dat 't iets is voor aan gordijnen of zo, geen idee eigenlijk, maar 't leek me wel leuk! De onderkant kreeg een afwerking met biais. De pastoor was onder de indruk, van zoveel schoon cowboygeweld in zijn kapel! Jihaa! Voor 't feest goot ik mijn zoon in een hemdje in plaats van t-shirt en man, man, man, wat was ie knap... :-)

Onze Fons kreeg een traditioneler exemplaar, donkerblauw met retro bloemetjeszakken.




'k Ben niet zo tevreden over 't stofke. 't Is geen gabardine, maar een gewoon katoentje en 't kreukelt gelijk zot...

Ik kreeg vandaag complimentjes met mijn kapsel en dat wil ik jullie ook graag 'ns laten zien. Ik haalde de mosterd op Pinterest. Wil je 't ook 'ns proberen? Dit is de link : http://todieforblog.blogspot.ca/2012/04/messy-elevated-pony-tail.html


Mijn staart speldde ik tot een slordige knot. Ik zocht een restje tricot in mijn stoffenbak, knoopte dat dicht en gebruikte dat als haarrekker.

Ik experimenteerde ook 'ns met chocoladeletters, iets wat ik hier had gezien. Niet makkelijk en niet goed gelukt, maar de taart voor 't feestvarken was best grappig... Met snoepjes vormde ik een ballon (ok, ok, je moet enige verbeeldingskracht bezitten om 't te zien) en strooide er ook nog wat gekleurde bollekes over.


Ze ziet er misschien niet uit als de beste cake van de hele wereld, maar Otto en Fons kunnen je verzekeren dat ze om je 10 vingers bij af te likken is! :-D

Dit kaartje kreeg Warre van mij cadeau:


Het 'lidkaartje' werd uitgeknipt en op de kaart geplakt. Olé Pistolet, Warre! Welkom bij de kudde van God! :-)



11-09-2013

Charlie is weeral op visite!

Ik weet 't, 't wordt saai en allemaal, maar er is nog maar eens een Charlie geboren! Ik vind 't allesbehalve saai, 't model blijft me boeien en zeker in deze eenvoudige uitvoering. Een gestreepte tricot, gecombineerd met een effen appelblauwzeegroene. En dit keer geen lange mouwen, maar korte, dus toch iets helemaal nieuw, fris en vers. :-) "Aja, had dat dan eerder gezegd, dan is dat helemaal niet saai, madammeke Ot."





Met een kort mouwke alleen kunt ge uw bloedjes nu onmogelijk door die uit de kluiten gewassen regenbuien sturen, dus ik maakte 'm nog snel een mutske. 't Gestreepte stofke en ik, dat was pure liefde op 't eerste gezicht, maar die liefde ging snel over toen ik probeerde om daar een deftig stukske trui van te maken. Lubberen en flubberen, die boel. Gelukkig steekt dat bij zo'n toepke niet nauw, maar 't valt toch 't beste met de naad naar voor. 't Is ne keer iets anders he. :-)



Alee, en ga nu maar rap buiten ravotten!

09-09-2013

Charlie & de vogel...

De zomer is voorbij, vrees ik. De zonen mogen weer 't straat op in lange broeken en warmere truien. De oudste telg mag dat morgen in 't nieuw doen. Hij vond 't allemaal wel ok, die blauwe trui met vosjeskraag, maar poseren was er precies een beetje teveel aan... Na een lange en drukke dag in die speelhoekjes van de klas, is een zagende moeder die je voor de lens sleept, 't laatste wat je wil natuurlijk...





De nieuwste Charlie werd er eentje in sober donkerblauw, met een gestreepte voering en een vosjeskraag. Als kers op de taart naaide ik een schattig groen vogelknoopje op borsthoogte.
Morgenochtend klimt er ongetwijfeld wel een glimlachend jong in de trui, want er staat kermis op de agenda! De hele kikkerklas mag op de molen en daarvoor mag je mijn zoon nu wel ne keer lastig vallen zie! Joepie!

Zing met me mee tot morgenvroeg!

Wie mij goed kent, die weet dat ik een fikse boon heb voor Nederlandstalige muziek. Mijn lief weet dat natuurlijk ook en omdat we straks 6 jaar samen lief en leed delen, had ie een verrassing voor mij in petto. Ik werd vriendelijk verzocht een koffer te maken voor 1 nacht en daar moest een feestoutfit in. Geen idee waar we naartoe gingen, dus nam mevrouw Ot 2 outfits mee en haar goede humeur. De kiendjes werden met hun hebben en houden bij de schoonbroer gedropt en enkele uren later stond ik tussen 10 000 noorderburen mee te brullen met deze meneren...





Als kers op de taart schudde Mr. Joling een handje met mij, waarbij ik - met een pintje in het lijf - heilig zwoor om dat stuk van mezelf nooit meer te wassen. De volgende ochtend ging ik toch weer braafjes in de douche, maar 't fijne gevoel en de liedjes in mijn hoofd, die spoelde ik niet weg!
Dankjewel, mijn lief, voor die leuke dag!

02-09-2013

Saus en pampers!

Ik wil 't graag eens over twee zaken hebben vanavond : bruine jus en pamperzakjes. 'k Zal misschien van start gaan met pamperzakjes.

1, 2, 3, start!
Ewel, vandaag was niet alleen de eerste schooldag voor alle kleine bloedjes, maar ook de eerste werkdag na het hebben van een nieuwe baby van een collega van mijn lief. Een cadeautje was op zijn plaats en een pamperzakje staat nog altijd hoog op de lijst van mijn favo babyspullen.



En nu, bruine jus dus... Ewel, ik heb een zoon die niet houdt van eten. Hij vindt eten tijdsverspilling, behalve als 't om snoepen gaat. Bruine jus bracht daar verandering in. Maak ik iets klaar, waarvan ik zeker ben dat ie zijn neus ervoor ophaalt, dan brouw ik er bruine jus bij. Succes gegarandeerd. Alles wordt smakelijk naar binnen gelepeld! Dit is 't makkelijke recept :

- plantaardige bakboter
- 1 el bloem
- 3 dl groentenbouillon
- 1 el tomatenpuree
- 1 el ketchup
- 1 el gistvlokken
- 1 el shoyu
- tijm en rozemarijn
- peper en zout

Laat de boter smelten, roer er de lepel bloem bij en laat een beetje pruttelen. Blijf roeren en giet er de bouillon en de overige ingrediënten bij. Klaar is kees!

Laat je peuter de saus overal smeren, op zijn neus, in zijn haar en als 't even kan, dan ook een beetje in zijn mond.

Ik weet dat 't schooljaar alweer is gestart en we niet mogen achterom kijken en zo, maar dit is voor mij nu echt 'ns vakantie zie. Een klein, mollig, gebruind voetje in een veel te grote teenslets!